Netflex Blog

Netflex @Microsoft Ignite 2018 (1)

Op de eerste dag van Ignite werd zoals gewoonlijk de keynote weer gegeven door Satya Nadella. In de keynote laat hij de verschillende bedrijven (Coca Cola, Unilever, etc) zien die de producten zoals Microsoft 365 gebruiken.

Daarnaast worden er een aantal aankondigingen gedaan uit het “Ignite Book of News” waarin in totaal 27 pagina’s aan aankondigingen te vinden zijn, verdeeld over het hele spectrum dat Microsoft levert. Hieronder zullen we een paar aankondigingen toelichten.

Next Generation Microsoft Surface Hub komt in 2019

MS Surface Hub
Microsoft Surface Hub 2

OneDrive Files on Demand voor de Mac.
OneDrive “Files on Demand” is in preview beschikbaar voor op de Mac. De functionaliteit die in de Windows omgeving al een tijdje beschikbaar is, komt nu ook naar de Mac. Ook Mac gebruikers kunnen vanaf nu (nog in Insider preview) “on demand”. Bestanden synchroniseren met de OneDrive client voor de mac.

Moderne Compliance verbeteringen.
Microsoft voert een aantal verbeteringen door op compliance-gebied, die een organisatie een compliance oplossing biedt welke breder is dan door de AVG wordt beschreven.

Unified Search in Office365.
Met een unified search oplossing welke in alle Office applicaties hetzelfde zal gaan werken, wordt het gemakkelijker te zoeken in Office 365 applicaties. De search engine zoekt in Onedrive, Sharepoint, Windows, Office.com, Office apps en applicaties van derden.
De nieuwe Microsoft Search combineert de mogelijkheden van Microsoft Graph en de AI technology van Bing search.
Microsoft rolt in eerste instantie een preview uit naar office.com, inclusief startpagina’s en bing.com.

Ideas in office Proplus.
Ideas (Ideeën) is een nieuwe feature in Office welke verschillende AI features combineert in een versimpelde ervaring in Office 365. Met 1 click kan je ideas starten, waarna deze met ideeën komt voor het document waarin je aan het werk bent. Zie hieronder een voorbeeld hoe dit kan werken in Excel

Excel Ideas
Office Ideas in Excel

Data types (data with cards).

Naast ideas heeft Microsoft in Excel nog iets handigs ingebouwd, middels data types kan er informatie die beschikbaar is op het internet via Bing ingelezen worden in je Excel datasheet. Hierdoor wordt het mogelijk om bijvoorbeeld voor een land onderstaande informatie uit te lezen.

Er zijn op dit moment 2 mogelijkheden: Stocks (aandelen), en geographical (geografisch), hieronder zie je een voorbeeld wat “geographical”  voor je kan doen.

Data with cards
Data with cards
Scroll to Top