Netflex Blog

Netflex @Microsoft Ignite 2019 2/2

Microsoft Ignite is alweer bijna ten einde, vandaag (vrijdag) is de laatste dag, vanmiddag vliegen wij weer terug naar Nederland. Zoals beloofd in dit blog meer informatie over wat er nieuw is in Teams, Office 365 Groups, OneDrive en OneNote.

Teams

Microsoft heeft voor Teams wat leuke nieuwe mogelijkheden op de roadmap staan, zo zijn er sinds deze week privé kanalen beschikbaar, en komt er eind dit jaar een Linux versie van Teams uit, lees hieronder meer over de aankondigingen bij Ignite deze week.

Private channels

het is sinds kort mogelijk om privé kanalen aan te maken in Teams. Hierdoor kan er een kanaal aangemaakt worden in een bestaand team, waar alleen een paar gebruikers uit dat Team rechten op heeft. Private channels zijn vanaf deze week te gebruiken.

Multiwindow

Het is mogelijk om voor een chat, camera chat of remote overname een apart scherm te openen (popout). Deze mogelijkheid zal begin volgend jaar uitgerold worden.

Teams Client for Linux!

De Teams client voor Linux zal de standaard Teams onderdelen ondersteunen zoals chats, meetings, bellen. Gebruikers die Linux gebruiken zullen nu dus goed samenwerken met andere collega’s op Teams. Het wordt mogelijk om native Linux installaties uit te rollen op basis van .deb en .rpm formaten.Teams voor Linux zal later dit jaar uitkomen.

Pinned Channels

Later dit jaar zal het mogelijk worden om belangrijke kanalen te pinnen, zodat deze bovenaan komen te staan.

Integratie tussen Outlook en Teams

De integratie tussen Outlook en Teams maakt het mogelijk samen te werken, waarbij het niet uitmaakt waar de conversatie plaatsvind. De gebruiker kan een email verplaatsen vanuit Outlook, inclusief attachments naar een Teams chat of kanaal door te klikken op “Deel met Teams” in Outlook. Ook is het mogelijk een gesprek in Teams te delen naar Outlook door te klikken op “meer opties” “…” in een gesprek. Deze functionaliteit zal begin volgend jaar beschikbaar zijn.

Taken

Alle taken komen samen in Teams, Taken in Teams geeft je een compleet overzicht van alle persoonlijke en andere taken binnen Teams. Het consolideert de taken uit Microsoft Todo, Teams Kanalen, Planner en Outlook. Er zijn meerder views mogelijk wat het erg overzichtelijk maakt. Deze functionaliteit zal begin volgend jaar uitkomen.

Office 365 groepen

Verplaatsen van Mail

Het is eindelijk mogelijk om mail direct vanuit de Outlook client in een Office 365 groep te plaatsen (voorheen kon dit alleen via de WebAccess client). Deze functionaliteit zal in de komende maanden toegevoegd worden.

Groups Admin

Er is nu een speciale “Groups Administrator” rol, deze kan gebruikt worden om een helpdesk rechten te geven de Office365 en ook andere groepen te beheren. Deze rol is nu direct beschikbaar.

Group Rename

Het is nu mogelijk een groep te hernoemen, en daarbij ook de Sharepoint site url aan te passen. Links worden hierbij automatisch geupdate en blijven gewoon werken.

Office 365 Group als Team

Bij het aanmaken van een Office 365 groep in Office 365 is het nu mogelijk om direct aan te geven dat het gaat om een Team (normaal moet dit gedaan worden in de Teams client). Er zijn nieuwe filters beschikbaar in de admin console zodat er gefilterd kan worden op groups die ook een Team zijn, office 365 groepen etc.

Persoonlijke kopie

Het is mogelijk om bij het versturen van een mail naar een Office 365 groep, een persoonlijke kopie van die verzonden email te ontvangen

OneDrive

Files in Office365 

Microsoft heeft tijdens een van de sessies op Ignite bekend gemaakt dat Microsoft 365 bestanden gaat ondersteunen tot 100GB per bestand, deze verandering geld voor Sharepoint, Teams en OneDrive..

Om deze grote bestand upload mogelijk te maken heeft Microsoft een differential sync toegevoegd voor Windows PC en Mac devices. In het screenshot is is een voorbeeld te zien waar Onedrive een bestand upload na een wijziging en daarbij maar 2MB van de 100MB hoeft te synchroniseren.

Op dit moment is de “Differential sync” reeds beschikbaar voor Office bestanden, in de toekomst zullen daar mediabestanden zoals PDF, MOV, MP4 en JPEG bestanden aan toegevoegd worden.

Recommended view

Op basis van bestanden en bewerkingen van mensen waarmee je samenwerkt zal er een “Recommended view” beschikbaar gesteld worden op basis van activiteit.

Deze view komt beschikbaar in de OneDrive webversie en Office.

Request files

Na meer dan 2700 verzoeken op UserVoice was deze feature de derde op de lijst van meest gevraagde feature in “Sharing & Collaboration”.

Door middel van de “Request Files” optie kunnen externe personen gevraagd worden om bestanden te uploaden naar een map zonder verder iets van data te hoeven delen of zichtbaar te maken. Wanneer iemand data heeft geupload is deze ook niet te bewerken of zichtbaar voor anderen.

OneNote

OneNote 2016 (de versie die meegeleverd werd met Office) zou verdwijnen, maar Microsoft gaat support doorzetten na oktober 2020, er komt zelfs een Dark Mode for OneNote 2016. De nieuwe support datums komen nu overeen met die van Office 2019.

Wanneer je (vanaf maart 2020) een installatie of deployment doet van Office 365 applicaties (Office desktop apps of Office 2019) zal de OneNote Desktop app meegeinstalleerd worden naast Word, Excel en PowerPoint. Als je OneNote 2016 eerder wilt installeren, dan kan dat via: aka.ms/InstallOneNote. 

OneNote_2016_DarkMode(CROP)

 

We hebben weer veel gezien en geleerd deze week bij Microsoft Ignite. Mocht je meer willen weten over de onderwerpen die we behandeld hebben neem dan gerust contact met ons op.

Erik Schippers

Stefan ten Hoeve

Twitter: @stenhoeve

Scroll to Top