Netflex Blog

VMware Workspace

vmware-workspace-suite

De VMware Workspace portal is het antwoord van VMware om in te spelen op de wens van gebruikers om in staat te zijn zelf applicaties aan te vragen.

Medewerkers voorzien van de juiste applicaties is een taak die tijd en aandacht vraagt van uw IT afdeling. Als een applicatie wordt aangevraagd, is het niet alleen de taak van een manager om deze goed te keuren maar vaak moet deze daarna ook nog door de IT afdeling uitgerold worden.


Door van te voren een lijst van goedgekeurde applicaties en informatie aan te bieden via de VMware Workspace portal, kunt u eenvoudig en veilig applicaties delen die uw medewerkers nodig hebben. Zonder dat de IT afdeling hiermee belast wordt.
De VMware Workspace portal is het antwoord van VMware om in te spelen op de wens van gebruikers om in staat te zijn zelf applicaties aan te vragen.

Medewerkers voorzien van de juiste applicaties is een taak die tijd en aandacht vraagt van uw IT afdeling. Als een applicatie wordt aangevraagd, is het niet alleen de taak van een manager om deze goed te keuren maar vaak moet deze daarna ook nog door de IT afdeling uitgerold worden.
Door van te voren een lijst van goedgekeurde applicaties en informatie aan te bieden via de VMware Workspace portal, kunt u eenvoudig en veilig applicaties delen die uw medewerkers nodig hebben. Zonder dat de IT afdeling hiermee belast wordt.

Users first

VMware Workspace lijkt op het eerste gezicht erg op “Mobility Management software”. Waar VMware Workspace zich echter onderscheidt is dat u vanuit de Workspace portal geen devices beheert, zoals dat doorgaans het geval is. De software creëert één centrale locatie, vanuit deze portal kunnen de gebruikers hun applicaties en virtuele desktops openen.

Platform onafhankelijk

Met de BYOD-trend zijn verschillende besturingssystemen verschenen binnen de organisatie. Doordat de VMware Workspace portal kan functioneren op ieder device, kan iedere gebruiker werken op haar eigen device zoals zij dat gewend is.

Veilig

Vanuit VMware Workspace voorziet u toegang tot data waar gebruikers recht op hebben. Vanuit de portal is in te stellen welke gebruiker of groep toegang krijgt en vanaf welke applicatie.

Door de uitgebreide, eenvoudig te lezen rapportages kunt u precies zien welke gebruiker een applicatie heeft gebruikt en op welke locatie dit is geweest. Zo kunt u er altijd zeker van zijn dat bedrijfsgevoelige data in vertrouwde handen is.
Doordat Identity Management een onderdeel is van VMware Workspace is vanuit de portal de Single Sign On (SSO) met Cloud Applicaties geregeld. Als u bijvoorbeeld gebruik maakt van NetIQ Acces Manager (NAM) kan er na één keer inloggen direct op iedere applicatie gewerkt worden, zonder dat daar nog een keer voor ingelogd moet worden.

Scroll to Top