Netflex Blog

Microsoft Worldwide Partner Conference 2014

microsoft=partner-conference

Ook dit jaar was Netflex aanwezig bij de Microsoft Worldwide Partner Conference. We hebben voor u een opsomming gemaakt van alle wetenswaardigheden en nieuwtjes die op de conferentie kenbaar zijn gemaakt.

Partner Program Updates

Microsoft heeft nieuwe cloud opties voor partners aangekondigd, die het aanbieden van cloud-based oplossingen moeten vereenvoudigen en de kosten voor resellers moeten drukken.

Het statement  Cloud is our Core wordt breed uitgedragen richting de partners. Microsoft investeert veel tijd in het ondersteunen van haar partners in de transitie naar de cloud. Tevens heeft Microsoft 3 nieuwe cloud competenties aangekondigd. Dit zijn:

  • Small and Midmarket Cloud Solutions
  • Cloud productivity
  • Cloud Platform

Enkele bestaande competencies zoals Cloud Accelerate en Cloud Deployment zullen komen te vervallen.

Microsoft Azure

Microsoft heeft het Azure Certified Program aangekondigd. Dit programma moet partners helpen zichzelf te onderscheiden en geeft toegang tot diverse sales en marketing tools. Azure gecertificeerde partners mogen gebruik maken van het Azure certified logo en hebben toegang tot diverse technische trainingen zoals Azure DevCamps.

Azure geeft bedrijven de mogelijkheid hun volledige of gedeeltelijke infrastructuur in de cloud te draaien. Tevens is het mogelijk om binnen Azure een Site Recovery  voor VMware disaster recovery op te zetten. Dit was al mogelijk voor Hyper-V.

Microsoft CEO Satya Nadella

Satya Nadella gaf zijn eerste keynote als nieuwe CEO van Microsoft. Hij sprak in de keynote over de Digital Life Experience en over de nieuwe vertaalsoftware van Skype. Met de aangekondigde update van Skype zal Skype live het gesprek van een gebruiker naar een andere taal kunnen vertalen.

Scroll to Top