Netflex Blog

Microsoft WPC 2013 – Houston

microsoft=partner-conference

Netflex was dit jaar aanwezig bij het grootste Microsoft event, het Microsoft World Partner Conference ( WPC), in Houston. Op het WPC krijgen partners informatie over de roadmap van Microsoft voor dat jaar, leggen zij contacten met andere partners en worden ze bijgepraat over diverse technieken en oplossingen.

Het WPC werd geopend door Steve Ballmer, die in zijn keynote sprak over de transformatie van Microsoft richting een “devices-and-services company” en de 4 trends die hier aan ten grondslag liggen: cloud, mobillity, big data en enterprise social.

Cloud

Het Microsoft cloud platform is een van de snels groeiende oplossingen van Microsoft. Veel klanten gebruiken inmiddels de online diensten van office 365 en hebben al meer dan 250.000 klanten het Windows Azure platform ondekt. Office 365 is een volwassen platform geworden dat oa cloud versies aanbiedt van Office, Exchange, Sharepoint en Lync. Voor office 365 zijn dit jaar een aantal nieuwe SKUs bekend gemaakt. Zo zal de overgang binnen verschillende Office 365-diensten een stuk eenvoudiger worden en zal er e.e.a. in de licentiestructuur veranderen. Het is duidelijk dat Microsoft haar pijlen op de cloud richt, om het bedrijven makkelijker te maken informatie te delen en zich te richten op de core business door zelf de oplossingen binnen Office 365 te installeren en te onderhouden. Een andere cloudoplossing van Microsoft is Windows Intune. Hiermee kunnen pc’s en mobiele apparaten beheerd worden in de cloud. Steeds vaker gaan medewerkers met meerdere type devices werken, pc’s , laptops, mobiele telefoons en tablets. Met de totaal oplossing van Windows Intune kunnen deze devices (ook IOS en Android devices) in een duidelijk overzicht online beheerd worden. Zo kunnen software updates gedistribueerd worden, kun je de status van anti-virus en anti-malware bekijken, beveiligingsregels instellen en nog veel meer.

Mobillity

Zoals Steve Ballmer in zijn keynote al aangaf, is Microsoft aan het transformeren naar een “devices-and-services company”. Het gebruik van mobile devices en de integratie met bestaande services (clouddiensten) moet er voor zorgen dat de gebruiker op een zeer eenvoudige manier op elk device zijn data terug kan vinden. Microsoft is druk bezig steeds meer toepassingen aan te bieden voor devices die vanuit het gebruikersperspectief zijn ontworpen. Voorbeelden van deze devices zijn de Nokia- en HTC-telefoons en uiteraard de door Microsoft ontwikkelde Surface RT en Surface Pro. Hier zullen in de nabije toekkomst meer devices aan worden toegevoegd. Met Windows 8 krijgt de nieuwe manier van werken betekenis; op elk device is je informatie beschikbaar. Steeds meer apps krijgen Skydrive integratie waardoor het uitwisselen van informatie over diverse devices kinderlijk eenvoudig is. Overigens, de preview van Windows 8.1 is al te downloadenvoor degene die op hun device de Engelstalige versie van Windows 8 hebben draaien.

Big data

Big data is een BI platform dat gebruik maakt van Excel voor het maken van rapportages. De data voor deze rapportages is opgeslagen in een SQL-database. Om grote hoeveelheden data inzichtelijk te houden, hierover te kunnen rapporteren en live statistieken te kunnen raadplegen biedt Microsoft de mogelijkheid deze data via een online platform te raadplegen en te structureren. Met het lanceren van Power BI voor Office 365 kunnen bedrijven in het SMB segment op een eenvoudige manier gebruik maken van BI oplossingen.

Enterprise social

Door de overname van Yammer en Skype begeeft Microsoft zich steeds meer op het gebied van social enterprise. Daarnaast neemt ook de integratie tussen Skype en Lync steeds verder toe. Sociale netwerken beïnvloeden de manier waarop we werken. Microsoft speelt daar met Yammer, Skype en Lync op in. Lync is een uniform communicatieplatform voor bedrijven welke er voor zorgt dat personen met elkaar in contact kunnen worden gebracht middels een Lync client voor beschikbaarheidsinfo, chatberichten, spraak, video en vergaderingen. Lync kan op meerdere apparaten gebruikt worden, afhankelijk van de behoefte van de gebruiker.

Scroll to Top