Netflex Blog

ZCM 11 Applicatie installaties als dynamic administrator MET netwerk rechten.

novell zenworks

In een omgeving waar de gebruiker geen local administrator is, kan het soms moeilijk zijn om een applicatie goed uit te rollen. De applicatie word standaard namelijk uitgerold met de rechten van de ingelogde gebruiker.

Een oplossing is om de dynamic administrator te gebruiken voor de executable installatie actie, deze staat onder het advanced tabblad van de launch executable bundle actie. Maar dan heeft de gebruiker welke de setup.exe uitvoerd geen rechten op het netwerk, installatie sources moeten lokaal neergezet worden, dit is niet handig.

Een andere manier waarmee dit wel direct werkt is wanneer de complete installatie in de bundle is geupload, maar dit is meestal geen fijne oplossing. Nu is er met ZCM11 een extra optie gekomen bij de instellingen van de dynamic administrator:

deze credential staat onder de zenworks configuratie opgeslagen:

Voor het invullen van de login-naam dient de volledige context van de gebruiker opgegeven te worden (eDirectory). Bij ActiveDirectory mag dit in het formaat usernaam@domain ingevuld worden.

Indien er in een novell omgeving alleen de username is opgegeven zonder de volledige context, zullen de installatie bundles alleen goed uitgevoerd worden als de user waarmee is aangemeld ook in de zelfde context staat als waar de netwerk install user beschikbaar is.

De credential store zal naar de lokale werkstations worden gesynchroniseerd, hierbij zal de zenworks agent deze vault gebruiken om de installatie uit te voeren. indien de login niet door de novell client gedaan kan worden komt er een rechten foutmelding.

Zorg er ook voor dat de gebruiker die gekozen wordt voor de network sources ook rechten heeft op de sources.

Scroll to Top