Netflex Blog

Netflex @Ignite dag 2

Exchange (online)

Op de tweede dag van ignite is er geen keynote en beginnen we direct met een sessie, “Exchange Tips and Tricks”. Hierin volgt een aankondiging voor Exchange 2019. In de 2e helft van 2018 zal Exchange 2019 voor iedereen beschikbaar worden gemaakt. Gezien de eerdere releases van Exchange is het waarschijnlijk dat Exchange 2019 in oktober 2018 uit zal komen. De preview zal midden 2018 al beschikbaar zijn.

Verder worden er in de sessie diverse tips gegeven voor Exchange 2016 zoals:

  • Exchange 2016 was incompatible met Exchange 2016 waardoor IIS crasthe na het configureren van een DAG. Dit is opgelost in KB3206632
  • Binnen IOS 11 zit een http/2 bug die er voor kan zorgen dat een mail niet te beantwoorden of door te sturen is vanuit de IOS native mail app of een andere active sync enabled mail app. Error “Cannot send mail. Message rejected by the server”. Een workaround is het uitschakelen van http/2 op Exchange.
  • Er zullen het komende jaar veel verbeteringen uitkomen mbt het delen van agenda’s en de beschikbaarheid over de verschillende devices. Nu is het al mogelijk om je agenda te delen vanaf elke Outlook applicatie en kun je via elke Outlook applicatie de gedeelde agenda’s openen. Om over deze nieuwe functies te beschikken dienen reeds gedeelde agenda’s opnieuw te worden gedeeld. Nieuw gedeelde agenda’s zullen de nieuwe functionaliteit al hebben.
  • Wanneer Office 365 / Exchange online de verzender van een bericht niet kan verifieren middels DKIM of SPF zal er een vraagteken (?) worden getoond in de foto van de gebruiker.

Afsluitend meld Microsoft nogmaals dat RPC over HTTP vanaf 21 oktober niet meer zal functioneren binnen Office 365. Indien dit nog gebruikt wordt dient dit omgezet te worden naar MAPI over HTTP.

OneDrive Files On Demand & Indexing.

Een andere sessie gaat over Onedrive for Business en wat we in de toekomst mogen verwachten. Microsoft laat zien hoe de nieuwe functionaliteit “Files on Demand” werkt. Met “Files on Demand” is het mogelijk alleen die bestanden van Onedrive for Business of Sharepoint te downloaden die voor jou werkzaamheden belangrijk zijn.
Degenen die de Microsoft Insider versie van Windows 10 installeren kunnen dit nu zelf al testen. Dit is dus een goed alternatief voor iedereen die nu verbinding maakt naar een SharePoint TeamSite middels WEBDAV. Zie voor meer info de screenshots.

In eerste instantie zal “Files On Demand” alleen handmatig instelbaar zijn. De verwachting is dat er in 2018 een Group Policy template zal komen voor OneDrive zodat instellingen centraal kunnen worden geregeld.

Wat betreft Indexing, OneDrive zal bestanden gaan indexeren, dus ingescande bonnetjes e.d. zijn met een paar keywords gemakkelijk terug te vinden. Voor verschillende extensies zal er een preview gegeven worden in de client. (Adobe Ilustrator, PDF etc.)

En we hebben weer een lekkere wandeling gemaakt vandaag:
12326 stappen
8,74KM
18 verdiepingen

Scroll to Top